17 februari 2011

godafton,

nyligen hemkommen från skolan sitter jag här och överväger om det är stocken som gäller ikväll eller om jag ska göra som jag borde och spendera kvällen med mitt pm om bostadsrättshavarens rätt till självhjälp på bostadsrättsföreningens bekostnad... hmm, klurigt val. dock jag känner nog att det är min plikt som student att besöka stocken med jämna mellanrum!

dagens har, som jag antydde ovan, spenderats i stockholm på seminarium i sakrätt. jag trodde inte att jag tycke att sakrätt var kul alls men upptäckte idag att det faktiskr var ganska intressant när man väl förstog lagtexten. det vore ganska kul att visa er hur en riktigt gammal och krånglig lagparagraf ser ut! detta är handelsbalkens 10 kapitel 1 & 2 §§ om pant och borgen:

1 § Sätter man i pant guld, silver, eller vad det helst är i lösören; göre det med tvenne vittnen, eller tage där å handskrift av honom, som panten i händer får.

2 § Nu är dag ute, och löses ej panten åter; have då panthavaren våld, att den å häradstinget en gång, och i staden å tre måndagar, uppbjuda och sedan lagligen värdera och mäta låta. Vill då ägaren lösa panten åter; göre det, i staden inom fjorton dagar, och å landet inom en månad, sedan det honom kungjort var, och gälde därtill den ränta, som han utfäst haver. Vill eller gitter han ej; stånde honom fritt, vad han hellre vill låta panten under offentligt utrop till salu gå, eller låta borgenären den behålla efter värderingen. Varder panten högre värderad, eller försåld, än gälden är; njute då gäldenären det över är: är panten mindre; fylle han bristen.

Om någon lyckas förstå dem så cred till er för de första 10 gångerna jag läste dem förstod jag nada!

men nog om juridiken och sådant tråkigt. igår när jag inte hade något bättre för mig testade jag olika frisyrer på lillasyster carro. så, vilken hårfärg passar hon bäst i:


jag tycker blond.

lite fler olika frisyrer:

jag tycker att frisyr nr tre är snygg?

så, stocken ikväll någon?

peggisue

    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0